Вибір металевого куточка

Сталевий куточок – це вид металопрокату, який має Г-подібний переріз.

 Куточок гарячекатаний width=

Куточок має досить високу популярність завдяки своїй практичності та універсальності. Сталеві куточки виробляють шляхом вигину або гарячої прокатки. При прокатці метал проходить через спеціальні вали, після цього під високим тиском заготовка прямує в металопрокатний стан. Якщо ж виріб виготовляється методом вигину, то використовують верстати та преси. На відміну від гарячекатаних куточків, область їх застосування досить обмежена.

Сталеві куточки поділяються в залежності від ширини полиць, існують рівнополочні та нерівнополичні куточки. Найчастіше використовуються рівнополочний куточок, він же є і більш дешевим, ніж нерівнополичний куточок. Рівнополочний куточок має високу жорсткість і однакову довжину полиць, в нерівнополичних куточках довжина полиць може змінюватись, залежно від того, для яких цілей вони виготовлені. Нерівнополичні куточки мають досить вузькоспеціалізований профіль застосування.

Основним матеріалом для виготовлення цього виду металопрокату є низьколегована сталь (наприклад, типу 14Г2), можливе також виробництво куточків, що мають нержавіюче або оцинковане покриття.

Область застосування куточка досить широка завдяки стійкості до навантажень, міцності, а також опору механічних пошкоджень та зносу. Кутки застосовуються в промисловій та будівельній сферах, при створенні металоконструкцій, до них також можна кріпити труби та кабелі. Кутовий металопрокат використовують для надання конструкціям вищої міцності або для з’єднання різноманітних деталей з металу та дерева та бетонних виробів. Вони мають невелику вагу, завдяки цьому збільшується міцність конструкції, при цьому металоємність залишається в розумних межах. Кутки також можна використовувати як арматури, для посилення бетонних конструкцій. Крім будівельної, вони застосовуються також у вагонобудуванні та у машинобудівній сфері. На металобазах надано широкий вибір куточків різної прокатки, рівнополочних та нерівнополочних підвидів. Як і до будь-якого іншого металопрокат, до покупки куточків слід підходити дуже ретельно, звертаючи особливу увагу на характеристики продукції.

При покупці металопрокату на нашій металобазі вам буде надано широкий вибір виробів для різних ситуацій. Ми працюємо тільки з перевіреними постачальниками та відповідаємо за якість нашої продукції, а наш критий склад забезпечить збереження виробу за будь-яких погодних умов. Також можливе навантаження та вивезення товару у зручне для вас місце.

Популярні записи

Оставить комментарий